Top 7 doživljaja u Crvenoj Luci koje morate isprobati na vašem ljetovanju


Smještena u srcu Dalmacije, Crvena Luka kod Biograda na Moru predstavlja savršenu destinaciju za sve one koji traže miran, ali ispunjen odmor.

Ova idilična uvala nudi spoj netaknute prirode, kristalno čistog mora i bogate kulturne baštine. Bez obzira jeste li avanturist u potrazi za aktivnostima na otvorenom ili jednostavno želite uživati u prirodnim ljepotama i opuštanju na plaži, Crvena luka ima nešto za svakoga. U nastavku donosimo sedam najboljih stvari koje možete doživjeti tijekom svog boravka u ovom dragulju Jadrana.

1. Uživajte u kristalno čistom moru i pješčanim plažama

Crvena luka se ponosi prekrasnim plažama s finim pijeskom i kristalno čistim morem koje je idealno za kupanje i sunčanje. Plaže su okružene borovom šumom, što pruža ugodan hlad u vrućim ljetnim danima. Plivanje ili jednostavno opuštanje na plaži su neizostavni dijelovi vašeg odmora ovdje.

2. Posjetite Nacionalni park Kornati

Iz Crvene luke možete organizirati izlet do Nacionalnog parka Kornati, koji se sastoji od oko 140 otoka i otočića. Ovaj jedinstveni arhipelag nudi spektakularne pejzaže, tirkizno more i savršene uvjete za jedrenje i istraživanje. Izleti brodom obično uključuju i plivanje, te ručak na brodu.

3. Posjet vidikovcu Parizevačka glavica

Smješten na vrhu strme litice kanjona, ovaj vidikovac pruža spektakularan pogled na jedan od najljepših prirodnih pejzaža u zemlji. Parizevačka glavica je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje prirode i avanturiste koji žele doživjeti nevjerojatnu ljepotu kanjona rijeke Zrmanje iz ptičje perspektive. Kada se popnete na vrh Parizevačke glavice, dočekat će vas jedan od najimpresivnijih pogleda koje možete doživjeti u Hrvatskoj. S visine, pruža se spektakularan pogled na kanjon rijeke Zrmanje koji se proteže ispod vas. Plavi tok rijeke teče kroz duboke stijene i zeleno okruženje, stvarajući prizor koji oduzima dah. Ovaj vidikovac pruža jedinstvenu priliku za promatranje prirode u svom najčišćem obliku. U bizini ovog mjesta je sniman i poznati film “Winnetou”. Avanturistički vestern smješten u Divlji zapad prati priče o indijanskom poglavici Winnetouu i njegovom prijatelju Old Shatterhandu. Do ovog mjesta iz Crvene luke će vam trebati oko 45 minuta vožnje automobilom.

4. Posjet Nacionalnom parku Krka

Nacionalni park Krka, poznat po svojim zadivljujućim slapovima i bogatoj flori i fauni, nalazi se na 40 minuta vožnje autom od Crvene Luke. Provedite dan istražujući pješačke staze koje vode kroz bujne šume i uživajte u spektakularnim pogledima na slapove Krke.

5. Posjet vidikovcu Kamenjak

Još jedan vidikovac u blizini je Kamenjak i koji jednostavno morate posjetiti tijekom boravka u Crvenoj Luki. Do samog vidikovca koji se nalazi na 283m možete doći pješke ili autom. Spektakularan pogled na Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, te na obližnje otoke i otvoreno more će vas jednostavno oduševiti. Na vrhu se nalazi i kafić u kojem možete popisit svoje omiljeno piće.

6. Posjet Vranskom jezeru

Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, nalazi se u neposrednoj blizini Crvene Luke. Ovo zaštićeno područje je raj za ljubitelje prirode i promatrače ptica, s preko 250 vrsta ptica zabilježenih u ovom području. Možete uživati u vožnji biciklom ili šetnji oko jezera, ribolovu ili jednostavno opuštanju uz mirnu vodu.

7. Posjetite najveći tematski park u Hrvatskoj Dalmaland

Fun park Dalmaland je tematsko-zabavan park za djecu i odrasle koji pruža obilje zabave s preko 26 atrakcija. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i tematizirane obiteljske zabave. Ovdje se nalazi i vodeni park Dalmaland koji predstavlja savršen plan za uživanje u ljetnim radostima za cijelu obitelj. Nudi brojne atrakcije u kojima uživaju kako djeca tako i odrasli- tobogani, bazeni na valove te bazen za skokove u vodu. Dalmaland je podijeljen u četiri tematske cjeline – Gusarski grad, Divlji Zapad, Svemir i Vodeni svijet i sada smo neizostavni dio turističkog odmora u Dalmaciji, jer ovdje nudimo za svakoga ponešto, od adrenalinske i obiteljske zabave do spuštanja niz veliki broj tobogana i jednostavnog uživanja samo u kupanju, a rezultat toga jednodnevnog izleta su mnoštvo dobre zabave i nezaboravnih uspomena.

Park ima preko 40 atrakcija, tri roller coastera Big blue, Alien i Mine train coaster, panoramski kotač Adria Eye, tzv. čekić Tornado, spill water Atlantis, autiće na sudaranje, vrtuljke, brodove i još mnogo toga u suhom dijelu parka, dok u vodenom gosti uživaju u hidromasažnom bazenu, bazenu na valove, obiteljskim i adrenalinskim toboganima kao što je Electric Loop rocket ili Bura blast. Uz razne dnevne tematske evente poput Alien good vibes attack, Dino Party, Gusarske igre, Wild Wild West i ostalih u Parku nikada nije dosadno.

Smještaj u Crvenoj Luci

Ako volite resorte jedan od najpopularnijih za ljetovanje s obitelji je Crvena Luka Resort. a Resort se nalazi u blizini Biograda na Moru, 3 km južno od centra grada, u skrivenoj uvali pješčane plaže, okruženoj stoljetnom borovom šumom. Biograd na Moru nalazi se na samome središtu hrvatske obale Jadrana, tek 30 km od zračne luke Zadar. Crvena Luka Resort je kompletno obnovljeni resort sa četiri zvjezdice. Investicija je započela 2006. godine s misijom i vizijom napraviti mali luksuzni resort namijenjen gostima profinjenog ukusa koji žele uživati u miru i prirodi.

Megabon trenutno ima 72h akciju u full sezoni za ovaj hotel koja uključuje:

  • 5x noćenje u dvokrevetnoj Superior sobi s balkonom strana park za 2 osobe (1 dijete do 5,99 godina i 1 dijete do 13,99 godina besplatno)
  • Polupansion (bogati buffet doručak i buffet večera)
  • Korištenje vanjskog bazena
  • Korištenje unutarnjeg bazena s grijanom vodom
  • Korištenje wellnessa (finska sauna, turska kupelj i relax zona)
  • Korištenje fitnessa, prostora za kardio vježbe i nogometnog igrališta
  • Bogati animacijski program za djecu i odrasle
  • 10% popusta na hranu i piće u restoranu
  • Besplatan Wi-Fi
  • Besplatan parking
  • Ponuda se može iskoristiti od 30. 6. do 28. 7. 2024. i od 16. 8. do 1. 9. 2024.

Više detalja –> OVDJE

ili

  • 7x noćenje u dvokrevetnoj Superior sobi s balkonom strana park za 2 osobe (1 dijete do 5,99 godina i 1 dijete do 13,99 godina besplatno)
  • Polupansion (bogati buffet doručak i buffet večera)
  • Korištenje vanjskog bazena
  • Korištenje unutarnjeg bazena s grijanom vodom
  • Korištenje wellnessa (finska sauna, turska kupelj i relax zona)
  • Korištenje fitnessa, prostora za kardio vježbe i nogometnog igrališta
  • Bogati animacijski program za djecu i odrasle
  • Paket Vransko jezero: osnovna ulaznica po osobi za park prirode Vransko jezero, ulaz u adrenalinski park u sklopu Vranskog jezera za djecu i odrasle, ulaznice za centar Biosfera Biograd, plovidba električnim brodom sukladno važećem rasporedu*
  • Besplatan Wi-Fi
  • Besplatan parking
  • Ponuda se može iskoristiti od 30. 6. do 28. 7. 2024. i od 16. 8. do 1. 9. 2024.

Više detalja –> OVDJE

Fotogalerija hotela: