TOP 5 lokacija u okolici Murtera koje morate obavezno posjetiti


Okolica Murtera nudi raznolike aktivnosti i lokacije koje će zadovoljiti različite interese, bilo da tražite opuštanje na plaži, istraživanje prirode ili uronjavanje u lokalnu kulturu.

Murterske uvale: Otok Murter obiluje prekrasnim uvalama i plažama. Uvala Slanica i uvala Čigrađa posebno su popularne. Uvala Slanica poznata je po svojoj pješčanoj plaži i kristalno čistoj vodi, dok uvala Čigrađa pruža mir i tišinu te je idealna za opuštanje. Plaža koju bi preporučili je plaža Podvrške.

Plaža Podvrške 

Raduč: Na otoku Murteru nalazi se sedam brežuljaka, a jedan od njih je Raduč, najviša točka otoka, s kojeg se pruža prekrasan pogled od 360 stupnjeva. Tu se nalazi i stari vojni kompleks s tunelima za one željne istraživanja.

Raduč

Betina: Ovo malo ribarsko mjesto poznato je po svojoj bogatoj tradiciji izrade drvenih brodova. Možete posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje i saznati više o ovoj zanatskoj vještini koja se prenosi generacijama. Također, šetnja uskim ulicama s tradicionalnim kućama pruža posebnu atmosferu.

Grad Murter: Glavno naselje otoka, grad Murter, također je vrijedan posjeta. Imate priliku istražiti stari grad s uskim ulicama, crkvom sv. Mihovila, lokalnim trgovinama i restoranima. Također, u blizini se nalazi i ACI Marina, gdje možete vidjeti prekrasne brodove i jahte.

Tisno: Ovo slikovito ribarsko naselje smješteno je na uskom kanalu koji dijeli otok Murter od kopna. Šetnja po starom dijelu grada i uživanje u ribljim specijalitetima svakako su iskustva koja treba doživjeti.

BONUS – Vidikovac Kamenjak: Nama jedan od najljepših pogleda u Hrvatskoj. Do samog vidikovca koji se nalazi na 283m možete doći pješke ili autom. Pogled se prostire na Vransko jezero i mnogobrojne otoke u daljini, a posebno je divno za vrijeme zalaska sunca. Dio je Parka prirode Vransko jezero pa se naplaćuje ulaznica.

Vidikovac Kamenjak