Posjetili smo jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj koji ima pogled na čak 5 država


Vidikovac je ukupne visine oko 27m te se zahvaljujući tome tijekom posjete samom vidikovcu posjetitelji nalaze na najvišoj točci Međimurja, točnije na 361 m nadmorske visine. Pogled koji se pruža s njega ostavlja bez daha. Dobro došli u rajski kutak Štrigovskog kraja, gdje se zemlja zaljubila u nebo.

Pogled na čak 5 država

U srcu slikovitog Međimurja, na samom sjeveru Hrvatske, smjestio se jedan od najljepših prirodnih dragulja ovog kraja – Mađerkin Breg. Ova destinacija nije samo popularna među lokalnim stanovništvom, već sve više privlači i turiste iz cijele Hrvatske i inozemstva. Mađerkin Breg sa svojim čarobnim vidikovcem, nudi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje prirode, fotografije i mira.

Pogled s vrha vidikovca seže na čak pet država. Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Austrija i kako kažu, ako se poslože vremenski uvjeti trebao bi se vidjeti i dio Slovačke.

Prilikom posjete vidikovcu imali smo prilike testirati novi mobitel Honor Magic 6 Lite, a jedan takav u suradnji s Honor Hrvatska smo nabavili i za vas koji možete osvojiti u kreativnom natječaju na našem instagram profilu u video zapisu dolje:

VIDEO: Uključi se u nagradni natječaj i osvoji novi mobitel Honor Magic 6 Lite

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Putoholicari / Iva & Branko (@putoholicari)

Priča iza imena Mađerkin breg

Na 341 metru nadmorske visine smjestio se Mađerkin breg, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja. 

A kako je ovaj brijeg dobio ime, priča je sama za sebe. Još davne 1940. godine ovdje se doselila Emilija Krauthaker, poznata mađarska balerina koja je došla ovdje zbog ljubavi, prateći svog muža, mađarskog vojnika. Kada je stigla ovdje voljela je da ju se oslovljava s Milostiva. 

Nakon smrti muža, živjela je skromno. Poznato je kako je imala puno kokoši i svaka od njih je imala svoje ime. Na jaja bi pisala imena kokoši koje su ih snijele i nosila bi ih u trgovinu u Štrigovu gdje bi ih prodala.  Kada bi je netko upitao kako živi, odgovorila bi da živi od tih nekoliko jaja i da je hrani ljepota prirode koja ju okružuje.

Aktivnosti i Atrakcije

Osim što je savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi, Mađerkin Breg nudi i brojne aktivnosti za posjetitelje. Staze za hodanje i biciklističke staze vode do vrha brijega, a putnici mogu birati između lakših i zahtjevnijih ruta, ovisno o svojoj kondiciji i iskustvu. Tijekom proljeća i ljeta, područje je prekriveno živopisnim cvjetnim livadama, dok jesen donosi paletu toplih boja koja stvara pravu bajkovitu atmosferu.

U blizini vidikovca nalazi se i nekoliko vinarija koje nude degustacije lokalnih vina, čime možete upotpuniti svoje iskustvo u Međimurju. Ova regija je poznata po svojim vrhunskim vinima, a posjetitelji često ostaju oduševljeni kvalitetom i okusima koje ovdašnji vinari nude. Na samom vrhu Mađerkinog brega odmah do vidikovca možete isprobati vina i međimurske delicija vinarije Štampar

Više detalja o vidikovcu, radnom vremenu i cijenama možete vidjeti –> OVDJE

default