Ovo je TOP 5 plaža na Hvaru po našem izboru


Hvar, pravi je biser Jadrana, poznat po svojim nevjerojatnim plažama, kristalno čistom moru i sunčanom vremenu.

Odabrati samo pet najboljih plaža na ovom prelijepom otoku nije jednostavan zadatak. Svaka plaža ima svoju posebnu čar, a ono što je nekome najljepše, drugome možda nije. Zato se ovaj izbor temelji na kombinaciji prirodne ljepote, autentičnog ugođaja i dostupnosti, a ne na jednostavnom rangiranju. Bez obzira na to, svaka od ovih plaža pruža poseban doživljaj Hvara koji će vas i druge godine vući da opet posjetite Hvar.

  • Plaža Mala Stiniva

Ako tražite plažu koja je istinski skrivena oaza, Mala Stiniva je pravo mjesto za vas. Ova plaža, smještena u uskoj uvali i gotovo je sakrivena od svijeta, a do nje se može doći pješice ili brodom. Okružena visokim stijenama i kristalno čisto morem ova plaža je jedna od najljepših na Hvaru. 

@putoholicari Mnogima najljepša plaža na Hvaru 🥰 Što kažete? #hvar #croatia #beachlife ♬ Coastline – Hollow Coves

Druga plaža koja isto spada pod plažu Mala Stiniva je ova dolje na slici i do nje ćete prvo doći.

  • Plaža Prapatna

Smještena na sjevernoj strani otoka, Plaža Prapatna pravi je dragulj za one koji traže mir i tišinu. Ovo malo ribarsko mjesto okruženo je maslinicima i vinogradima, a plaža je prekrivena glatkim oblutcima koji se spuštaju u bistro more. Prapatna je idealna za one koji žele izbjeći gužve i uživati u prirodnom okruženju. Ovdje ćete često naći lokalne obitelji kako provode svoje slobodno vrijeme, što ovoj plaži daje autentičan i opušten ugođaj.

  • Plaža Velika Stiniva

Nešto pristupačnija, ali jednako impresivna, Velika Stiniva je veća verzija svoje “sestre” Male Stinive. Smještena također u dubokoj uvali, ova plaža je omiljena među nautičarima koji ovdje često sidre svoje brodove. Velika Stiniva nudi dovoljno prostora za uživanje u suncu i moru, a okolne stijene pružaju hladovinu za one koji se žele skloniti od podnevnog sunca. Ovdje ćete pronaći i restoran u kojima možete kušati svježe morske plodove nakon kupanja.

@putoholicari Još jedna od TOP plaža otoka Hvara, ovo je Velika Stiniva 😀 #hvar #croatia ♬ original sound – Putoholicari

  • Plaža Lučišća

Plaža Lučišća, smještena nedaleko od Svete Nedjelje, jedna je od najfotogeničnijih plaža na Hvaru. Mala, ali savršeno oblikovana uvala s bijelim oblutcima i tirkiznim morem izgleda kao da je izašla iz razglednice. Zbog svoje prirodne ljepote i relativne izoliranosti, Lučišća je popularna među parovima koji traže romantično skrovište. Dolazak do plaže zahtijeva kratku šetnju, ali pogled koji vas dočeka svakako vrijedi truda. Ovdje imate i malu konobu gdje možete popiti piće ili nešto prigriznuti.

  • Plaža Ivan Dolac

Smještena na južnoj strani otoka, ova plaža nudi sve što vam je potrebno za savršen dan na moru – čisto more, predivan pogled i blizinu restorana i kafića. Posebno je popularna među obiteljima zbog blagog ulaza u more koji je savršen za djecu.

Preporuka za smještaj: Labranda Senses Resort

Ako tražite savršeno mjesto za smještaj na Hvaru, preporučujemo Labranda Senses Resort. Smješten na zapadnoj obali otoka, ovaj hotel pruža odličnu poziciju za istraživanje svih navedenih plaža. S modernim sadržajima, predivnim pogledom na more i neposrednom blizinom nekih od najljepših plaža na otoku, Labranda Senses Resort idealan je izbor za one koji žele doživjeti Hvar u punom sjaju. Od hotela do mjesta Vrboska vodi prekrasna šetnica uz more, a nedaleko od hotela se nalazi i plaža Soline sa aquaparkom.

I za kraj dopisat ćemo plaže koje u nam bile na popisu, a nismo ih stigli posjetiti – Plaža Jagodna, Plaža Pišćena, Plaža Dubovica, Zaraće, Mekićevica, Plaža Eva.

Bez obzira koju plažu odlučite posjetiti, Hvar će vas zasigurno očarati svojom prirodnom ljepotom i gostoljubivošću. Svaka od ovih plaža nudi jedinstveno iskustvo, a izbor je na vama – uživajte u otkrivanju ovog jadranskog raja!