Najveći njemački tematski zabavni park pruža savršen trenutak za avanture bez granica


Volja za putovanjem i čežnja za daljinom dio su ljeta poput sladoleda i sunčanih naočala. Bez obzira sanjate li o hladnom povjetarcu na nordijskim fjordovima ili se radije opuštate između palmi i tirkizno plave vode – zabavni park Europa-Park uvijek je savršen za odmor.

Ukupno 17 europskih tematskih cjelina poziva vas na putovanje kontinentom koje oduzima dah.

Upravo ovoga ljeta posjetiteljima je otkrivena nova tematska cjelina posvećena našoj domovini.

Hrvatska

Foto: Europa-Park Press Photo

Apsolutni vrhunac hrvatske tematske cjeline jest novootvoreni roller coaster „Voltron Nevera powered by Rimac”. Tobogan vijuga kroz autentični hrvatski krajolik s brojnim novim elementima vožnje, a baš kao i Rimac Nevera, novi je rollercoaster svjetski rekorder – lansira se pod najstrmijim kutom od čak 105 stupnjeva, omogućuje četiri zasebna lansiranja s ubrzanjem do 90 kilometara na sat, uključujući i jedno  lansiranje unatrag, i posjetiteljima pruža ukupno sedam okretanja s 2,2 sekunde neprekidnog bestežinskog stanja.

Svijetli vapnenac, ruševine, dijelovi zidina i razne biljke, uključujući 800 godina staru maslinu, stvaraju mediteranski štih u srce Europe i Europa Parka.

Foto: Europa-Park Press Photo

Priča o znanstveniku i izumitelju Nikoli Tesli, rođenom na području današnje Hrvatske, koji je ostvario svoj san o bežičnom prijenosu električne energije na daljinu, prati vas kroz atrakciju i tematsku cjelinu. Nova izložba „Croatian Inspiration” (Hrvatsko nadahnuće) već sad privlači posjetitelje brojnim interaktivnim izložbenim eksponatima. U prodavaonici  sladoleda „Sunce i lavanda” osvježenje pružaju sladoledi u 20 okusa i brojne nesvakidašnje slatke kreacije.

Foto: Europa-Park Press Photo

Austrija

Dva tradicionalna klasika „Alpenexpress Enzian” i „Tirolska vožnja divljim vodama” vraćaju se u novom sjaju u austrijsku tematsku cjelinu. Uzbudljivi obiteljski noćni vlak i osvježavajuća vožnja čamcem na deblu vijugaju kroz novi, impresivni „Čarobni kanjon dijamanata” i nude zabavu svim generacijama. „Pustolovna staza Yomi” također je potpuno nova: pustolovna staza na velikim visinama s visećim mostovima, brojnim elementima za penjanje i dvama toboganima vodi posjetitelje na stijene visoke do dvanaest metara do trgovine „Pećina od dragulja”.

Foto: Europa-Park Press Photo

Francuska

U francuskoj tematskoj cjelini posjetitelji doživljavaju novu pustolovinu virtualne stvarnosti uz atrakciju „Eurosat Coastiality”: „Fantom iz opere”. Priča o ljubavi, spletkama i tajanstvenom, maskiranom liku odvija se u svakom zavoju impresivne VR vožnje toboganom. „Dvorac duhova” također će izazvati jezu, ali pritom nije izgubio ništa od svog klasičnog šarma. Na vodenom igralištu „Lítill Island – Hansgrohe dječji vodeni svijet” mali ljubitelji vode moći će pronaći legendarne ručne tuševe i predimenzionirane armature

Foto: Europa-Park Press Photo

Dva roller coastera koji prolaze kroz vodu „Posejdon” i „Atlantica SuperSplash” također jamče čisto osvježenje i pozadinu dostojnu razglednice. Vrhunski umjetnici iz cijelog svijeta također jamče fantastičnu zabavu. Uz ples i akrobacije, čarobne iluzije, na ledu ili visoko na konju – predstave su raznolike kao i sam Europa-Park.

Foto: Europa-Park Press Photo

Vrhunska vodena zabava za cijelu obitelj – RULANTICA

Želite li i sami uroniti u vodu, u vodenom svijetu Rulantica, koji je otvoren tijekom cijele godine,

pronaći ćete brojne tobogane, veliki bazen s valovima i divlju rijeku „Vildstrøm”.  U posebnoj atrakciji vodenog parka tvrtke MACK Rides „Tønnevirvel” posjetitelji se bore u gondolama koje se vrte u hladnoj vodi. „Vikingløp”, najveći brzi tobogan u Europi, pruža još više akcije.

U osam cijevi posjetitelji kližu na prostirkama ukupnom dužinom većom od 1500 metara. Posebno se mlađi posjetitelji mogu opustiti i osvježiti do mile volje na plaži Snorri dok se roditelji opuštaju nekoliko metara dalje na Snorrijevoj dini. U prostranom vanjskom području vodenog svijeta Rulantica također postoje brojna druga mjesta za ležanje u zelenilu i uživanje u suncu južnog Badena. Deset različitih tobogana, hlađenje pod ogromnom kantom s vodom ili beskrajna zabava s više od 100 različitih opcija za igru čeka vas na atrakciji „Svalgurok”. Sofe na plaži koje je moguće rezervirati, kao i udobni otoci na plaži, jaja na plaži i VIP jahte Rulantica nude dodatnu dozu opuštanja.

Novi doživljaji u „restoranu budućnosti”

Gosti svjetskog kulinarskog noviteta Eatrenaline doživljavaju uzbudljivo putovanje za osjetila. Fine Dining restoran impresionira prožimanjem kvalitetne vrhunske kuhinje te vizualnih, zvučnih i taktilnih doživljaja. Srce restorana Eatrenalin je „Floating Chair”, inovativni sustav vožnje tvrtke MACK Rides koji gostima omogućuje putovanje različitim svjetovima užitka. Bar -Novost je „Eatrenalin Late Night Experience”: 90-minutno višeosjetilno putovanje fascinantnim svjetovima koktela, uz prvoklasne nastupe uživo koji će oduševiti sva osjetila. Nakon ovog putovanja, gosti će proslaviti nezaboravnu noć uz DJ ritmove u baru.

VR zabava bogata akcijom

Ljubitelji virtualne stvarnosti doživljavaju interaktivne avanture uz YULLBE PRO i YULLBE GO Experiences.

Ovog ljeta neustrašivi avanturisti katapultiraju se do „Dr. G – Victory on Venus” na tuđi planet.

„Amber Blake: Operation Dragonfly” temelji se na komičnom stripu „Amber Blake” belgijske manekenke Jade Lagardère i nudi napetu avanturu smještenu ispred impresivnog horizonta Singapura.  Gosti također mogu doživjeti YULLBE u Europa-Parku: brojna su YULLBE GO iskustva dostupna u blue fire kupoli u islandskoj tematskoj cjelini.

Foto: Europa-Park Press Photo

Rajske noći u hotelima Europa-Park

Foto: Europa-Park Press Photo

Ako su vam noge umorne od jednodnevnih istraživačkih tura, šest hotela Europa-Park i rustikalni Camp Resort nude idealan odmor. Bez obzira na to želite li usamljene fjordove na dalekom sjeveru ili sanjate o mediteranskim noćima, avanturistički hoteli s 4 zvjezdice (Superior) u parku očaravaju goste svojim ljubavnim temama i izvrsnom kulinarskom ponudom. Pet bazena i dva dječja vodena igrališta pozivaju vas na osvježenje. Prostrani wellness i spa prostori savršeno zaokružuju vaš boravak. Dani provedeni u Europa-Parku i vodenom parku Rulantica sigurno će biti jedinstveni kratki odmor za cijelu obitelj.

RADNO VRIJEME EUROPA-PARKA

Europa-Park otvoren je tijekom cijele sezone svakim danom od 9 do 18 sati (dulje radno vrijeme u glavnoj ljetnoj sezoni). Ulaznice za Europa-Park s datumom dostupne su online na internetskoj

stranici tickets.europapark.de ili po najboljoj cijeni u kombinaciji s noćenjem na internetskoj

stranici europapark.de/reservierung .

Aktualne informacije i cijene ulaznica potražite na internetskoj stranici europapark.de.

Telefon: +49 (0) 7822 77-6688

Vodeni park Rulantica otvoren je svakog dana od 9:30 do 22 h (za goste hotela Europa-Park s važećom ulaznicom otvoren je svakim danom od 9 sati; iznimke: zatvoren je 24./25. prosinca, 31. prosinca radi do 19 sati).

Zbog ograničenog kapaciteta preporučujemo da na vrijeme online rezervirate ulaznice za vodeni park Rulantica.  Ulaznice su dostupne online na internetskoj stranici tickets.rulantica.de ili po najboljoj cijeni u kombinaciji s noćenjem na internetskoj stranici europapark.de/reservierung. Aktualne informacije i cijene  ulaznica potražite na internetskoj stranici rulantica.de. Telefon: +49 (0) 7822 77-6655

Tekst i naslovna fotografija: PRESS/Europa-Park