5 najboljih mjesta na svijetu gdje možeš popiti najukusniju kavu


Ako ste ljubitelj kave, znate koliko je važno pronaći savršeno mjesto za svoju omiljenu šalicu. Svaka lokacija ima svoju posebnu atmosferu i jedinstvene okuse koji čine iskustvo nezaboravnim. 

The Coffee Collective u Kopenhagenu nudi blisku suradnju s uzgajivačima kave kako bi osigurali vrhunsku kvalitetu od zrna do šalice. 

Bilo da ste u Kopenhagenu, Londonu, Havani ili Bangkoku, ovih pet mjesta pružaju nevjerojatno iskustvo za svakog ljubitelja kave. Saznajte gdje možete uživati u najboljoj kavi na svijetu i kako čak i kod kuće možete napraviti kavu visoke kvalitete uz najbolji kućni aparat za kavu.

1. The Coffee Collective, Kopenhagen, Danska

The Coffee Collective je jedan od najpoznatijih kafića u Kopenhagenu. Osnovan je prije 17 godina i danas uključuje osam kafića u Kopenhagenu te jedan u Aarhusu. Smješten je u živopisnoj četvrti Nørrebro, točnije na adresi Jaegersborggade 57.

Ovaj kafić poznat je po svojoj jedinstvenoj filozofiji i pristupu kavi. Njihova misija je pružiti najbolja iskustva ispijanja kave, od zrna do šalice. Naglasak je na lakšim prženjem zrna i kavi s izraženom kiselošću, što je karakteristično za skandinavski stil prženja kave.

The Coffee Collective je također poznat po svojoj transparentnosti i etičkim principima. Oni osiguravaju da svi uključeni u proces, od uzgajivača do krajnjih potrošača, dobiju pravednu vrijednost. Zbog toga su stekli reputaciju pionira u skandinavskom stilu dizajna i prženja kave.

U The Coffee Collective, cijena kave varira, ali je u prosjeku oko 4-5 EUR po šalici. Atmosfera u kafiću je opuštena, s modernim i minimalističkim dizajnom. Ovo mjesto često posjećuju ljubitelji kave, lokalci i turisti.

Recenzije korisnika su uglavnom pozitivne, a na TripAdvisoru kafić ima ocjenu 4,5 od 5 s preko 1600 recenzija. To dodatno potvrđuje njegovu popularnost i kvalitetu.

2. Monmouth Coffee Company, London, UK

Monmouth Coffee Company jedno je od najboljih mjesta za kavu u Londonu. Poznat po izvrsnoj kvaliteti kave, privlači ljubitelje kave iz cijeloga svijeta. Osnovan 1978. godine, Monmouth Coffee se ponosi svojim pristupom nabavi i prženju kave.

Imaju dvije lokacije u Londonu: jedna je u Covent Gardenu, a druga u Borough Marketu. Svaka lokacija nudi jedinstveno iskustvo, s pažljivo uređenim interijerima i toplom atmosferom.

Kava koju poslužuju dolazi s različitih farmi, imanja i zadruga. Fokusiraju se na single-origin kave, što znači da svaka sorta ima poseban okus i aromu. Gosti mogu probati kavu prije kupnje, što omogućuje odabir savršenog zrna.

Osim što poslužuju kavu, Monmouth Coffee prodaje i cijela zrna i mljevenu kavu. Također nude razne dodatke za pripremu kave kod kuće, poput keramičkih filtera i papirnatih filtera.

Radno vrijeme Monmouth Coffeea je prikladno za jutarnje i popodnevne posjete. Otvoreni su od ranih jutarnjih sati do kasnog poslijepodneva, što je idealno za one koji žele započeti dan uz šalicu vrhunske kave.

Monmouth Coffee Company postao je sinonim za kvalitetu i strast prema kavi. Ako ste u Londonu i tražite izvrsnu kavu, ovo je mjesto koje ne smijete propustiti.

3. Prolog Coffee Bar, Kopenhagen, Danska

Prolog Coffee Bar je popularna destinacija za ljubitelje kave smještena u užurbanom Meatpacking Districtu u Vesterbru, Kopenhagen. Ovaj kafić je poznat po vrhunskoj kavi i opuštenoj atmosferi.

Kafić nudi razne vrste specialty kave pripremljene s puno pažnje i ljubavi. Njihov roastery se nalazi unutar kafića što dodatno doprinosi svježini i kvaliteti kave.

Ambijent je modernog dizajna s ugodnim i toplim interijerom. To čini Prolog Coffee Bar idealnim mjestom za opuštanje, druženje s prijateljima ili rad na laptopu.

Osoblje je poznato po profesionalnom pristupu i ljubaznosti. Oni su uvijek spremni pomoći i preporučiti pravu kavu za svakog gosta.

Prolog Coffee Bar ima i drugu lokaciju na Randersgade 45 u Østerbru, koja je jednako popularna među lokalnim stanovnicima.

Ako se nađete u Kopenhagenu i tražite savršeno mjesto za uživanje u izvrsnoj kavi, Prolog Coffee Bar je nezaobilazna destinacija.

4. El Cafe, Havana, Kuba

El Cafe u Havani pruža nevjerojatno iskustvo uživanja u kavi. Nalazi se na adresi Amargura #358, između Aguacate i Villegas, i već se proslavio među localcima i turistima.

Ovaj kafić poznat je po svojoj posebnoj pažnji prema pripremi napitaka. Kava se melje odmah prije kuhanja kako bi se zadržala svježina i okus. Sourdough kruh se peče na licu mjesta, što je svakako rijetkost u Havani.

Ponuda doručka i laganih obroka temelji se na sezonskim, svježim sastojcima. Od zdravih europskih specijaliteta do raznovrsnih sendviča, posjetitelji mogu uživati u raznolikim okusima.

Ambijent kafića je ugodan i opuštajući. Idealno je mjesto za uživanje u kavi, bez obzira dolazite li sami ili u društvu. Osoblje je ljubazno, a atmosfera opuštajuća, što dodatno doprinosi cjelokupnom doživljaju.

5. Rocket Coffeebar, Bangkok, Tajland

Rocket Coffeebar u Bangkoku smješten je u kvartu Bang Rak, točnije na adresi 149 Sathorn Soi 12. Poznat je po modernom, skandinavskom dizajnu interijera i opuštenoj atmosferi.

Rocket Coffeebar nudi bogat izbor kave, uključujući specijalitete poput njihovog poznatog Jaffa Cold Brew s tamnom čokoladom i narančom. Njihova kava osvajala je brojne nagrade, što dodatno potvrđuje kvalitetu pića.

Osim kave, Rocket Coffeebar se ističe svojim ukusnim doručkom. Ponuđa jedne od najboljih Eggs Benedicts u gradu, kao i razne opcije za vegetarijance i vegane. Jelovnik je jednostavan, ali primamljiv i prilagođen svakom ukusu.

Radno vrijeme kafeterije je od 7:00 do 17:00 sati, što omogućava posjetiteljima da uživaju u kavi i zalogajima tijekom jutra i popodneva. Popularnost ovog mjesta vidljiva je iz brojnih recenzija koje ga hvale zbog izvrsne hrane i pića.

Za one koji žele nešto više, Rocket Coffeebar nudi i izbore vinara i koktela, što ga čini idealnim mjestom za opuštanje nakon posla ili slobodnog dana. Njihovi kokteli jednako su pažljivo pripremljeni kao i kava, pa je ovo mjesto zaista vrijedno posjeta.